Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două medalii de argint la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia, în perioada 27 iunie - 3 iulie, anunţă Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

Medaliile de aur au fost cucerite de Costin-Andrei Oncescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, laureat cu argint la ediţia precedentă, şi Costin Andrei Constantinescu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
 
Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) şi Nakajima Tamio-Vesa (clasa a XI-a/Liceul Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş” din Beiuş) au obţinut medaliile de argint.
 
Echipa României a fost condusă de profesorul Szabó Zoltan (Târgu Mureş) şi de Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic.
 
Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia, precizează MENCS.

viewscnt