Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj are, începând de joi, prima bibliotecă din România amenajată într-un astfel de spaţiu.
"Am inaugurat prima bibliotecă din incinta Aeroportului Internaţional 'Avram Iancu' Cluj, prima de acest fel din România, un spaţiu recreaţional experimental, situat în zona publică din corpul de legătură dintre cele două terminale, de plecări şi sosiri ale aeroportului, una intens circulată. Spaţiul este format din corpuri de mobilier cu funcţie de bibliotecă, o bancă, fotolii, dar şi fotolii de puf personalizate. În bibliotecă pot fi găzduite simultan peste 20 de persoane care se pot bucura de lecturarea a zeci de volume în limbile română, engleză şi franceză în timp ce aşteaptă avioanele, dar şi sosirea rudelor sau cunoscuţilor", a declarat iniţiatorul proiectului şi directorul Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 — Capitală Culturală Europeană, Florin Moroşanu.

La rândul său, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu", David Ciceo, a spus că prin aeroport trec anual circa patru milioane de persoane, care vor beneficia, astfel, de servicii mai diversificate.