Pepenele sănătos are: interiorul roşu, dulce şi seminţe negre.

Una dintre substanţele folosite de-a lungul ultimilor ani, pentru a creşte şi a coace miezul pepenilor este Forchlorfenuron, o substanţă folosită la accelerarea creşterii şi în SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisă în Europa. Forchlorfenuronul a fost testat pe şoareci în SUA, observându-se că, la doza maximă administrată, 400 de grame pe kilogram de masă corporală, apare alopecia, scrie gandul.info.

De asemenea, şoarecii au scăzut în greutate pe parcursul testelor.

Există fermieri care culeg pepenii mai devreme şi pentru a le da aspectul de copt îi injectează, lucru extrem de riscant pentru sănătatea oamenilor. Pentru a-i identifica foarte repede trebuie doar să fim atenţi la seminţe. Pepenii injectaţi au seminţele albe, necoapte. Acestea nu trebuie neapărat să fie descoperite abia când ajungem cu pepenele acasă şi îl tăiem, ci şi în cazul în care rugăm vânzătorul să facă un ''ţanc', pentru a gusta fructul înainte de a-l cumpăra.

Vânzătorii din pieţele ploieştene se protejează însă. Ştiind bine că pepenii pe care îi vând nu sunt sunt dulci, nu acceptă să-i încerce. Abia când ajung pe tarabe cei româneşti, pot fi convinşi!