Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 12:14:05

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Vineri este ultima zi de şcoală pentru aproximativ două milioane de elevi


24 iunie 2016

citeşte totul despre:
aproximativ,
ministrul,
milioane,
septembrie,
lectii,
acomodare,
educatiei,
elevi,
vacantarating     (6 vizualizări)

Vineri este ultima zi de cursuri pentru aproximativ două milioane de elevi, care intră, de sâmbătă, în vacanţa de vară şi vor reveni la şcoală pe 12 septembrie, când vor avea câteva zile de acomodare, fără lecţii, după cum a promis, recent, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

Elevii din învăţământul gimnazial şi liceal, cu excepţia claselor a VIII-a şi a XII-a, care au încheiat anul şcolar mai devreme, intră în vacanţă începând de sâmbătă.

Elevii de clasa a XII-a au terminat cursurile pe 3 iunie, iar cei de clasa a VIII-a pe 17 iunie, pentru a se putea pregăti de Bacalaurat, respectiv de Evaluarea Naţională.

Vacanţa de vară începe sâmbătă, 25 iunie şi se încheie duminică, 11 septembrie. Anul şcolar care tocmai se termină a fost mai scurt cu două zile decât precedentul, însumând 175 de zile lucrătoare. Ca noutate, vacanţa de iarnă a fost mai lungă, având trei săptămâni, în loc de două, săptămâna în plus la vacanţa de iarnă scurtând cu şapte zile vacanţa de vară.

Anul şcolar 2016/2017 va debuta pe 12 septembrie cu trei zile de poveşti de vacanţă, urmând ca în 15 septembrie să înceapă şcoala obişnuită, a anunţat, marţi, la o dezbatere despre învăţământul profesional, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

"Copiii vor fi invitaţi la şcoală pe 12 septembrie pentru primele trei zile care sunt poveşti de vacanţă şi pe 15 septembrie vom începe şcoala obişnuită. Deci un fel de Şcoala altfel, neobligatorie, dar ce frumos e să spui poveşti! Intrarea aceasta în şcoală va fi naturală. 12 este o zi de luni", a spus ministrul Educaţiei.

Curaj a adăugat că, începând din anul şcolar următor, ar putea fi aduse şi unele modificări în programul "Şcoala altfel".

"Sperăm că vor mai fi mici ingrediente referitoare la Şcoala altfel", a spus Curaj. Demnitarul a precizat că festivităţile de deschidere a anului şcolar vor avea loc în 15 septembrie.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online