Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 12:22:52

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Iohannis: Peste 45.000 elevi nu vor intra în examenul de bacalaureat


13 iunie 2016

citeşte totul despre:
bacalaureat,
presedintele,
iohannis,
reala,
klaus,
romania,
muncii,
elevi,
examen,
facebook,
permite,
tinererating     (54 vizualizări)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe pagina de Facebook, succes tuturor celor 337.344 elevi înscrişi la bacalaureat, arătând că peste 45.000 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a nu vor intra în examen, iar România nu îşi poate permite să lase generaţiile tinere fără o şansă reală de integrare în piaţa muncii. 

”Astăzi începe examenul de bacalaureat şi urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscrişi. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obţineţi rezultate bune şi foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toţi aceşti ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a şi a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat”, a scris şeful statului pe pagina de socializare.

Preşedintele afirmă că este nevoie ”să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educaţional complet şi pe măsura potenţialului lor”.

”România nu îşi poate permite să lase un procent atât de însemnat din generaţiile tinere fără o şansă reală de integrare în piaţa muncii la un nivel adecvat. Aştept ideile tuturor celor interesaţi în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu”, mai transmite preşedintele României. 

Administraţia Prezidenţială a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului "România Educată", iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care conţine şi un chestionar cu privire la domeniul educaţiei, direcţiile în care ar trebui investit şi tipul de educaţie pe care ar trebui pus accentul.

Consultarea exploratorie este menită să identifice posibile soluţii de adaptare a educaţiei şi cercetării româneşti la tendinţele naţionale şi globale la orizontul anului 2030, în scopul de a fundamenta viziunea şi obiectivele de ţară (2018 - 2030), informează Administraţia Prezidenţială.

Platforma poate fi accesată pe site-ul  www.romaniaeducata.eu.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu susţin Bacalaureatul în prima sesiune, care începe luni cu probele orale, susţinute până în 1 iulie, probele scrise urmând să aibă loc din 4 iulie. Peste 70 la sută dintre candidaţii la Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, respective aproape 115.000, sunt din promoţia curentă, iar restul au absolvit anii trecuţi, dar nu au promovat examenul. Peste 46.000 de elevi care au absolvit în acest an liceul nu vor da Bacalaureatul în prima sesiune.

viewscnt

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online