Serviciul de Informaţii Externe (SIE) îndeamnă utilizatorii Facebook, prin intermediul unui anunţ sponsorizat al paginii "Agenţia secretă" şi prin propriul site, să-şi testeze "abilităţile de spion" prin intermediul unui joc, ca parte a campaniei de recrutare al cărei public-ţintă sunt tinerii.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) a lansat la începutul lunii mai o campanie online de promovare a ofertei de carieră, prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi platformei Google, îndemnând la testarea abilităţilor prin trei tipuri de test: situaţional, de cultura generală şi de inteligenţă.

"De ce să ai doar un un job, când poţi contribui la apărarea intereselor naţiunii tale? Vei face parte din prima linie de apărare şi protejare a ţării tale, lucrând alături de oameni cu abilităţi de excepţie.Testează-ţi abilităţile de spion. Fă testele: Situaţional, Cultura generală, Inteligenţă", spune anunţul sponsorizat Facebook al paginii "Agenţia secretă" care face trimitere către site.

Testul accesibil prin site-ul SIE, dar şi prin apăsarea butonului "Play Game" de pe pagina de Facebook "Agenţia secretă" , trimite utilizatorul pe un microsite interactiv.

Aici, prin alegerea unui dintre cele trei "personaje", utilizatorul alege de fapt tipul de test, cel situaţional fiind cel mai inedit (indicii pentru aplicanţi: fiţi atenţi la absolut toate detaliile, de la denumiri la cifre!) şi care trimite aplicantul într-o misiune externă.

Imaginile folosite de site sunt asemănătoare benzilor desenate şi specifice filmelor cu spioni (un personaj misterios, fumând; imagini cu barbaţi purtând costum).

La final, utilizatorului i se solicită numele, vârsta, o adresă de email unde va primi rezultatele şi, de asemenea, suma unor cifre (ca şi cod captcha).

Contactat de MEDIAFAX, Biroul de Relaţii Publice al SIE a comunicat detalii despre acestă campanie, precizând că rezultatele acestor teste au doar "valoare orientativă".

Astfel jocul-test este doar o tehnică de promovare a campaniei reale de recrutare care are tinerii ca public-ţintă.

"În privinţa microsite-ului interactiv la care faceţi trimitere, testele existente acolo au doar o valoare orientativă, rezultatele obţinute nu condiţionează în niciun fel nici persoana şi nici instituţia. Pentru a putea intra în procesul de selecţie şi încadrare, eventualii candidaţi trebuie să completeze aplicaţia on-line existentă la pagina «Carieră» urmând ca, în măsura în care îndeplinesc cerinţele specifice pentru postul vizat, să fie contactaţi pentru a intra în procedura propriu-zisă de selecţie, unde abilităţile şi aptitudinile sunt evaluate prin teste, instrumente şi metode profesionale şi standardizate", a explicat instituţia, oferind detalii.

SIE a declarat pentru MEDIAFAX că această actuală campanie "de promovare a ofertei de carieră/ de recrutare on-line" a fost lansată la începutul lunii mai şi se desfăşoară prin intermediul reţelei de socializare Facebook şi platformei Google, pe o durată de două luni.

De asemenea, acestă campanie a fost lansată ca urmare a adaptării comunicării SIE, începute anul trecut, schimbare care vizează targetul tânăr, realizarea unei interfeţe user friendly a site-ului.

"Parte a măsurilor de deschidere şi adaptare la interesele «generaţiei digitale», în februarie 2015, cu ocazia împlinirii a 25 ani de existenţă, a fost lansat noul site al SIE, o platformă «prietenoasă» şi interactivă care, pe lângă obiectivul de a furniza informaţie despre Serviciu într-o manieră inteligibilă şi mai puţin aridă decât norma legală (de exemplu paginile «Mituri» şi «Întrebări frecvente») se doreşte a fi, prin secţiunea interactivă, şi un indiciu despre specificul activităţii dar şi despre aptitudinile şi abilităţile necesare pentru o carieră în SIE", a precizat Serviciul.

De asemenea, Biroul de Relaţii Publice al SIE a mai oferit următoarele informaţii (în scopul contextualizării acestei campanii Facebook):

Evaluările realizate începând cu anul 2010 au evidenţiat faptul că Serviciul de Informaţii Externe, deşi beneficiază, în principiu, de o imagine bună, nu are conturat, în segmentul de vârstă şi pregătire de interes pentru încadrare, nici un profil instituţional distinct ("servicii secrete") şi nici un profil vizibil de angajator. Având în vedere aceste concluzii, s-au demarat o serie de măsuri de natură a corecta acest deficit.

SURSA Mediafax