Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a instituit o avertizare hidrologică pentru fenomene imediate cod roşu de inundaţii pentru bazinul râului Milcov de pe raza judeţului Vrancea.

Avertizarea a intrat în vigoare marţi, la ora 20.20 şi este valabilă până miercuri, la ora 09.00.

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor în curs, prognozate şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Milcov (judeţul Vrancea)", se arată în atenţionarea transmisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Totodată, hidrologii au emis şi o avertizare cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din opt judeţe, valabilă de marţi, de la ora 24.00 şi până miercuri, la ora 24.00.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuş superior şi mijlociu (judeţele Harghita, Neamţ şi Bacău), Putna - bazin superior şi mijlociu (judeţul Vrancea), unii afluenţi ai Bistriţei din judeţele Neamţ şi Harghita, R. Negru, Homorod şi unii afluenţi mici din bazinul superior al Oltului (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov).

MEDIAFAX