„RAILACTION DAY 24 BLUE“ este numele oepraţiunii desfăşurate de Poliţia Română, la nivel naţional, prin structurile de poliţie transporturi, pentru combaterea furturilor de piese componente din infrastructura feroviară. În urma acţiunii, au fost constatate 27 de infracţiuni şi au fost aplicate 141 de contravenţii.

Acţiunea se înscrie în conceptul RAILACTION DAY 24 BLUE, un concept al RAILPOL (reţeaua forţelor de poliţie cu atribuţii în transporturile feroviare din ţările Uniunii Europene), ce constă în organizarea simultană, în toate ţările membre, pe durata unei singure zile, a unei acţiuni poliţieneşti în mediul feroviar. Pe parcursul celor 24 de ore, peste 800 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie transporturi au verificat 372 de trenuri, precum şi 245 de staţii.
Au fost constatate 27 de infracţiuni, dintre care 8 au fost de furt, una de distrugere şi semnalizare falsă, 7 şi 11 privind evaziunea fiscală. Poliţiştii au aplicat 141 de contravenţii, în valoare de 30.170 de lei.  

În cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat şi 204 de societăţi comerciale ce desfăşoară activităţi de colectare/valorificare deşeuri reciclabile feroase şi neferoase şi au ridicat în vederea confiscării 1,2 tone de fier vechi şi 5,3 kg. de cupru, în valoare totală de aproximativ 1.200 de lei.