Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, participă, duminică, la slujba de la Biserica Romano-Catolică din centrul municipiului Sibiu, urându-le credincioşilor care sărbătoresc astăzi Paştele sărbători cu lumină şi fericire.

Şeful statului a ajuns la Biserica Romano-Catolică însoţiti de soţia sa imediat după ora 10.00, intrând, de această dată, prin faţa lăcaşului de cult, pe intrarea principală.

Înainte să intre în biserica plină de credincioşi, Klaus Iohannis a spus: "Pentru toţi creştinii care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului, un Paşte fericit din suflet şi sărbători cu lumină şi fericire".

Soţii Iohannis vor asista la slujba de Paşte de la Biserica Romano-Catolică rostită în limba germană, slujbă la care participă de fiecare dată când îşi petrec sărbătorile la Sibiu.

De la ora 11.15 va avea loc slujba în limba maghiară, iar de la ora 18.00 cea în limba română.

Sâmbătă seară, preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au participat la slujba de Înviere de la aceeaşi biserică, familia prezidenţială întrând prin spatele bisericii pentru a evita jurnaliştii care îi aşteptau în faţa bisericii, pe unde intrau de obicei în lăcaşul de cult pe care-l frecventează.

Pe vremea când era primar al municipiului Sibiu, Klaus Iohannis participa aproape în fiecare duminică la slujba de dimineaţă la acelaşi lăcaş de cult.

De la alegerea în funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis a mai fost la Sibiu de sărbători cu ocazia Crăciunului şi Revelionului din 2014.

Anul trecut, de Paşte, soţii Iohannis au fost în Germania, la părinţii preşedintelui, iar de Crăciun şi Revelion s-au aflat în Florida.

În România, aproximativ un milion de catolici, reformaţi şi evanghelici sărbătoresc, duminică, Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii la cele două Biserici.

În întreaga lume, două miliarde de catolici şi protestanţi sărbătoresc duminică Paştele, dar ceremoniile din acest an se vor desfăşura sub semnul terorismului şi al crizei refugiaţilor.