Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 26 aprilie 2017 7:07:22

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Telemeaua de Ibăneşti a devenit produs cu denumire protejată în UE


15 martie 2016

citeşte totul despre:
telemea de ibanesti,
denumire de origine protejata,
ue,
ministru,
comisia europeanarating     (9 vizualizări)

Telemeaua de Ibăneşti a devenit oficial produs cu Denumire de Origine Protejată.

Utilizarea acestei denumiri este rezervată pentru producătorii din aria geografică delimitată care îndeplinesc condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

„La Bruxelles, am primit de la Comisarul European Pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurală Phil Hogan certificatul care atestă că Telemeaua de Ibăneşti a fost înregistrată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene ca Denumire de Origine Protejată! După Salamul de Sibiu, România a reuşit în acest an să obţină protecţie pentru încă un produs cu care ne putem mândri pe plan internaţional”, a scris ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe Facebook.

Conform articolului 12 din Regulamentul (UE) nr. 1151/2012, orice operator care comercializează un produs conform cu caietul de sarcini aprobat, poate utiliza atât denumirea de origine protejată (DOP) cât şi trimiterile şi logourile UE şi etichetele asociate.

Înregistrarea Telemelei de Ibăneşti ca produs de origine protejată fusese blocată de Grecia, după ce oficialii de la Atena au înaintat o opoziţie scrisă Comisiei Europene, argumentând că termenul „telemea” este de origine greacă („telemes”). Totodată, funcţionarii europeni au arătat că nici Novacul afumat de Ţara Bârsei nu poate obţine protecţia la nivel european, cel puţin până în acest moment, deoarece peştele este originar din China şi nu poate fi atestat ca produs românesc.

Romania are în prezent trei produse care au obţinut statutul de Indicaţie Geografică Protejată (IGP), la nivelul Uniunii Europene: Magiunul de Prune Topoloveni, Telemeaua de Ibăneşti şi Salamul de Sibiu.

Digi 24


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Spune-mi draguto…ce inseamna sex?
– Sex este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa pe masa ceva bani…..
– Si ce inseamna sex bun?
– Sex bun este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar ,el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa o multime de bani pe masa….
– Si ce inseamna dragoste?
– Ah, dragostea este o inventie evreiasca ca sa nu-ti plateasca!
„Vor exista mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să ai grijă în cine ai încredere a doua oară.” — Gabriel Garcia Marquez

Curs valutar
25 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.525 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1556 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3254 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online