Legea care interzice fumatul în spaţiile publice intră în vigoare la data de 17 martie, dar un deputat anunţă că va depune un proiect prin care reglementarea să fie modificată din nou. El propune ca fumatul să fie permis pe terase şi ca fumătorii să poată închiria spaţii speciale în care să fumeze, să bea cafea, ceai sau băuturi răcoritoare.

„Am iniţiat şi voi depune la Parlament un proiect de lege de modificare a legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun. Am hotărât să abordăm cele două mari probleme ale legii antifumat: faptul că spaţiul public închis este foarte prost definit şi condiţiile impuse de lege sunt foarte restrictive. Una dintre reglementări este să se permită constituirea de asociaţii sau cluburi de fumători, care să poată amenaja spaţii pentru fumat, în care să se poată fuma şi desfăşura activităţile care sunt asociate fumatului, respectiv să bei o cafea, un ceai, o băutură răcoritoare”, a spus Damiel Fenechiu într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că propunerea legislativă redefineşte spaţiul public închis, care ar urma să fie „orice spaţiu care este înconjurat de jur-împrejur de pereţi”.

Fenechiu a menţionat că legea antifumat „este o lege stupidă, o bătaie de joc la adresa oamenilor care gândesc”, „o lege asemănătoare cu legea prohibiţiei din Statele Unite”.

Digi 24