Reţelele sociale sunt un spaţiu din ce în ce mai periculos. Unul din doi copii a fost victima formelor de hărţuire online anul trecut. De la simple conversaţii e uşor de ajuns la discursuri care instigă la ură şi discriminare, avertizează organizaţia Salvaţi Copiii, scrie Digi 24.

În plus, multe dintre conversaţiile purtate la adăpostul tastaturii au conotaţii sexuale. Consecinţele sunt însă cât se poate de REALE!

„La un moment dat mi-a trimis un mesaj, m-a întrebat ce fac şi apoi tipul respectiv a început: unde locuiesc, la ce şcoală învăţ. Într-adevăr, la sfârşitul conversaţiei m-a chemat să ieşim. Aveam o cunoştinţă care a trimis nişte poze mai nepotrivite unui băiat şi băiatul respectiv le-a postat pe internet toată lumea a început să o judece”, spune Elisa Adam, elevă.

Organizaţia Salvaţi Copiii doreşte includerea în programa şcolară a unor noţiuni legate de siguranţa pe Internet. Mai ales că vârsta medie de la care copiii au acces la Internet a coborât până la 8 ani, iar datele arată că 90 la sută dintre copii folosesc cel puţin o reţea de socializare.