Navele singurei companii de transport public de persoane şi mărfuri în Delta Dunării ar putea să rămână la cheu, la sfârşitul acestei săptămâni.

Motivul – societatea care îi furnizează motorină fără acciză a notificat compania Navrom Delta că va sista livrările de combustibil pentru navele Pasager.

Asta pentru că, prin noul Cod Fiscal, a fost schimbat tipul de colorant care trebuie folosit la marcarea motorinei pentru care nu se plăteşte acciză.

Directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi, spune că astăzi, au loc discuţii, la Ministerul Finanţelor, pentru obţinerea unei derogări:

„Prin Codul Fiscal s-a stabilit un nou tip de colorant. Furnizotii de colorant special, pentru acest tip de motorină, nu sunt, încă, autorizaţi, pentru că nu au în stoc tipul acesta de colorant. Iar, în momentul de faţă, nu pot livra acest tip de motorină. Sperăm ca discuţiile între furnizoti şi Ministerul Finanţelor să se îcheie pozitiv, să se acorde un program de conformare de cel puţin o lună, până îţi achiziţionează acest tip de colorant. Lucrurile trebuie să se deblocheze, să nu cumva să periclităm serviciul ăsta public de pasageri şi mărfuri de strictă necesitate către Deltă”.

Stocul de motorină pentru navele Pasager de la NAVROM Delta ar fi suficient doar până vineri şi, dacă nu se va relua furnizarea de motorină fără acciză, transportul naval în localităţile Deltei va fi suspendat de sâmbătă.