Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Feteşti, drumurile naţionale DN 2, DN 2C, DN 2B, DN 22 - din judeţul Buzău, DN 5B - în Giurgiu, DN 23B, DN 2M - în Vrancea şi DN 41- în judeţul Călăraşi sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului.

Două drumuri naţionale - DN 23B şi DN 2N - şi două drumuri judeţene din Vrancea sunt închise circulaţiei, duminică dimineaţă, din cauza viscolului, mai multe maşini în care se află 15 persoane rămânând blocate în zăpadă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea, în prezent, două drumuri naţionale din judeţ - DN 23B (Maicăneşti - Ciorăşti) şi DN 2N (Bogza - Dumbrăveni) - şi două drumuri judeţene - DJ 204P pe sectorul DN 2 E85 - Gugeşti şi DJ 202F între Mihălceni şi Băleşti - sunt închise circulaţiei, din cauza ninsorilor.

În ultimele ore, cel puţin zece autoturisme au rămas blocate în nămeţi, cele mai multe în zona de sud şi sud-est a judeţului, o parte dintre acestea fiind deblocate de echipele de intervenţie.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri, şase autoturisme în care se află 15 persoane mai sunt blocate în zăpadă pe DJ 204P, care face legătura între Dumbrăveni şi Gugeşti. Echipajele de deszăpezire încearcă să ajungă în zonă.

La primele ore ale dimineţii, o ambulanţă care trebuia să ajungă la un copil de un an care avea febră a rămas înzăpezită în localitatea Obrejiţa, fiind nevoie de intervenţia unui autogreder, care a însoţit autosanitara până la destinaţie. Copilul a fost preluat de medici şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, un taximetru în care se aflau cinci persoane a rămas blocat în zăpadă pe drumul spre localitatea Coroteni. În zonă a ajuns o volă de la Serviciul de Voluntari ISU Vrancea şi a reuşit să scoată autoturismul din zăpadă. O altă intervenţie a avut loc în Sihlea, unde un autoturism în care se afla o persoană a rămas înzăpezit, după ce şoferul maşinii a derapat şi a ieşit în afara şoselei.

În judeţul Vrancea, continuă să ningă viscolit, cel mai mare strat de zăpadă - de 12 centimetri - fiind în localitatea Martineşti.

 

De asemenea, 21 de trenuri de călători sunt anulate, duminică, pe rute spre şi dinspre Bucureşti, Constanţa, Feteşti, Slobozia, Călăraşi, Buzău, Tulcea, Medgidia, Alexandria şi Roşiori, iar trenurile care circulă în sudul şi estul ajung la destinaţii cu întârzieri care depăşesc, în unele cazuri, două ore.

Potrivit companiei CFR Călători, circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă, pe fondul viscolului şi ninsorilor din sudul şi estul ţării, în aceste zone fiind pregatite locomotive de rezervă şi echipaje suplimentare de intervenţie.

Pasagerii celor 21 de trenuri de călători anulate vor fi fie preluaţi de alte trenuri. Astfel, au fost anulate trenurile: IR 1581 Bucureşti Nord (plecare ora 07.31) - Constanţa, IR 1580 Constanţa (plecare ora 08.40) – Bucureşti Nord, IR 1582 Constanţa (plecare ora 13.00) - Bucureşti Nord, IR 1585 Bucureşti Nord (plecare ora 14.00) - Constanţa, IR 1588 Constanţa (plecare ora 18.50) - Bucureşti Nord, R 8011 Bucureşti Obor - Feteşti (circulă suplimentar un tren Bucureşti Obor – Feteşti, cu plecare din Bucureşti Obor, ora 10.00), R 8012 şi R 8014 Feteşti - Bucureşti Obor, R 8580 şi R 8581 Ciulniţa - Slobozia Veche şi retur, R 8443 şi R 8592 Ciulniţa - Călăraşi Sud şi retur, R 8002 şi R 8001 Bucureşti Obor - Constanţa şi retur, R 9362 Alexandria - Roşiori Nord, R 8201 şi R 8202 Buzău - Constanţa şi retur, R 8653 Medgidia - Tulcea Oraş, R 8654 Tulcea Oraş - Medgidia, R 8121 Bucureşti Nord - Slobozia Veche şi R 8124 Slobozia Veche - Bucureşti.

De asemenea, trenurile spre şi dinspre sudul şi estul ţării înregistrează întârzieri la sosirea şi plecarea din gări. În situaţia apariţiei unor defecţiuni la instalaţia electrică sau de încalzire, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi le va acorda asistenţa necesară.

Călătorii se pot informa, cu privire la ora de sosire sau de plecare a trenurilor, la numerele de telefon de la staţiile CFR, care sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice. De asemenea, pasagerii care pornesc în călătorie din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pot afla ora de plecare sau de sosire a unui tren prin accesarea link-ului http://www.cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/2273-camere-web.

Informaţii despre circulaţia trenurilor pot fi obţinute şi de la dispeceratele Comandamentului de iarnă: http://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat

Pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată.

MEDIAFAX