Compania Naţională de Drumuri a anunţat, miercuri, că ar putea să închidă arterele rutiere acolo unde se semnalează polei, pentru a se acţiona cu materiale antiderapante. Asistăm la o premieră în acest domeniu, informează Realitatea TV.

Pentru transportatori lucrurile nu sunt foarte importante, pentru că acum, pe Defileul Jiului, nu se circulă fiind un şantier care durează de 20 de ani. Trebuie să facem o distincţie între drumurile naţionale, care ţin de CNADNR, şi cele judeţene şi comunale care ţin de consiliile locale. Trebuie să constatăm nişte lucruri aşa cum sunt ele. Din punctul nostru de vedere, CNADNR, dacă are un contract cu o firmă, acea firmă trebuia executată în condiţiile în care avertizările sunt de mai bine de 72 de ore", a declarat, la Realitatea TV, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Logistică, Ion Lixandru. 

Drumurile ar putea fi închise după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de polei pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării.

Vizate, în acest sens, sunt drumurile naţionale şi autostrăzile din Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. După încetarea fenomenului, circulaţia va fi redeschisă imediat ce sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă a circulaţiei, potrivit unui comunicat al CNADNR.