Poliţia Română a decis să trimită pe străzile din marile oraşe trupele speciale de mascaţi, să patruleze cu armele la vedere. O desfăşurare de forţe impresionante menită să-i descurajeze pe … ? Poliţia nu aduce lămuriri, spune că poliţiştii înarmaţi  patrulează străzile şi veghează la linştea cetăţenilor. Totuşi, de cine ne apără? A primit Poliţia informaţii că în perioada următoare vor avea loc atentate în România, mai ales în noaptea de Revelion? De asta a fost arestat astăzi preşedintele organizaţiei extremiste „64 de comitate” care a pus la cale atentatul cu bombă de 1 Decembrie?

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică în perioada premergătoare sărbătorilor s-a luat decizia la nivel central ca luptătorii Poliţiei Române să fie prezenţi în zonele aglomerate, în special, în gări, aeroporturi şi pieţe pentru a patrula şi a preveni comiterea de fapte antisociale”, a declarat Alin Apostol, purtător de cuvânt al IPJ Dolj, citat de digi24.ro

În Timişoara, trupele speciale monitorizează toate locurile aglomerate şi ţin permanent legatura cu ofiţerii de informaţii. Ca să fie siguri că nu vor fi incidente, oamenii legii patrulează toate zonele aglomerate, cu armele la vedere. Mascaţii nu au ocolit nici Complexul Studenţesc din Timişoara.

În Târgovişte mascaţi de la trupele speciale, cu armele din dotare, sunt pe străzi în mai multe puncte din oraş. Explicaţia oficială a poliţiei este că prezenţa acestora, înarmaţi şi cu cagule, în zonele aglomerate în preajma Anului Nou, ar fi egală cu transmiterea unui sentiment de siguranţă către locuitorii municipiului, informează gazetadambovitei.ro

Şi în Satu Mare Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare va acţiona în stradă, în perioada 31 decembrie – 3 ianuarie, cu efective mărite din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, acţiuni speciale, investigaţii criminale, arme explozivi şi substanţe periculoase, investigarea criminalităţii economice.

Aceştia  vor veghea la siguranţa cetăţenilor şi vor asigura liniştea necesară populaţiei judeţului, pentru ca sărbătoarea trecerii dintre ani să nu fie umbrită de evenimente negative, informează gazetanord-vest.ro.

În Braşov în perioada 31decembrie 2015 – 3 ianuarie 2016 vor fi la datorie 1.348 de poliţişti, dintre care 62, sunt de la Poliţia Rutieră. Alte 58 de echipe operative sunt pregătite pentru investigarea oricărui fel de incident, informează rttbrasov.ro

„Anul acesta, avem Serviciul de Acţiuni Speciale, care va acţiona la vedere, în principalele zone aglomerate, cum ar fi Piaţa Sfatului, gara Braşov sau alte zone în care se aşteaptă un public numeros”, a explicat miercuri, comisarul şef Ion Necşulescu, şef Serviciu Cabinet în cadrul IPJ Braşov.