O profesoară din Drobeta-Turnu Severin a intrat în cursa pentru desemnarea celui mai bun profesor din lume. S-a inscris online, la fel ca mii de profesori din peste 120 de ţări, şi a ajuns în primii 50. Este singurul dascăl din România care a reuşit această performanţă, iar dacă va câştiga, va primi un premiu de un milion de dolari!

Concursul "Global Teacher Prize" este supranumit şi "Premiul Nobel pentru Educaţie".

Manuela Prajea lucrează în învăţământ de 25 de ani şi în tot acest timp a obţinut zeci de premii atât în ţară cât şi în străinătate. Printre medaliile obţinute în ultimii 10 ani se află şi cea oferită de Statele Unite pentru excelenţă în educaţie.

În 2013, Manuela Prajea a primit titlul de "Profesorul anului" din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru "Contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice".

Are 64 de premii internaţionale, 133 de premii naţionale şi alte 420 de premii. Dacă va câştiga premiul de 1 milion de dolari, profesoara spune că îl vad dona liceului pe care îl conduce.

Concursul este organizat de o fundaţie din Emiratele Arabe. Câştigătorul, care va fi anunţat în martie, va primi premiul de la fostul preşedinte american Bill Clinton.

Digi 24