Elevii români au obţinut cinci medalii de argint şi una de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Coreea de Sud, în perioada 2-11 decembrie, la care au participat 249 de elevi din 46 de ţări, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei.

Medaliile de argint au fost obţinute de Miruna Ioana Belciu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău; Alexandra Irina Edu, în clasa a X-a la Colegiu Naţional "Sfântul Sava" din Bucureşti; Mădălina Elena Stănăşel, în clasa a IX-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, Ştefan Răzvan Bălăucă, în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani şi Hakan Calila, în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Elevii Ştefan Răzvan Bălăucă şi Hakan Calila au fost laureaţi cu argint şi la ediţia precedentă a Olimpiadei Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori.

Radu George Romanescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova, a fost medaliat cu bronz.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică
şi biologie. Concurenţii susţin trei probe: două probe teoretice individuale şi una practică- experiment pe echipe formate din trei elevi.

La ediţia a XII-a a Olimpiadei Internaţionalăe de Ştiinţe pentru Juniori, care s-a desfăşurat în Daegu- Coreea de Sud, au participat 249 de elevi din 46 de ţări.