Noi imagini surprinse în clubul Colectiv, la scurt timp după declanşarea incendiului care s-a soldat cu 60 de morţi, au fost făcute publice, miercuri, la aproape o lună de la tragedie, înregistrarea fiind realizată chiar de una dintre victime, care acum se află internată într-o clinică din Israel.

Imaginele au fost surprinse la scurt timp după declanşarea incendiului. În înregistrare, care a fost difuzată de postul de televiziune Pro TV, apar scena şi stâlpul de la care a pornit incendiul. Flăcările sunt deja puternice, iar cei prezenţi la concertul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa în acea seară un nou album, se îndepărtaseră deja de foc şi se înghesuiau să iasă pe singura uşă existentă.

Potrivit sitirileprotv.ro, tinerii sunt relativ calmi la început şi nu conştientizează pericolul. Unul dintre ei ţine strâns trepiedul camerei de filmare şi aşteaptă să poată ieşi. Însă, spre finalul filmării, care durează 43 de secunde, focul cuprinde victimele, după ce din tavan cad bucăţi de plastic lichid. Imaginile au fost difuzate fără sunet.

Înregistrarea este făcută de reporterul Cristian Matei, care este una dintre victimele incendiulu din Colectiv. El a fost transferat, pe 6 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală la Spitalul Sheba - Tel Ha Shomer din Israel, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale, după ce a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Douăzeci şi şapte de persoane au decedat în seara zilei de 30 octombrie, în urma unui incendiu izbucnit, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity şi la care asistau sute de persoane.

Imaginile pot fi vizionate AICI

Mediafax