Puţini ştiu că Mihai Alexandru, al doilea chitarist al trupei Goodbye to Gravity, era şi un arhitect de excepţie. Profesor de urbanism la Facultatea de arhitectură Ion Mincu, Mihai Alexandru era coordonator al grupului de lucru al Universităţii pentru elaborarea noului Plan Urbanistic General al municipiului Ploieşti. Îşi dorea, milita şi lupta pentru un Bucureşti mai sigur. Pentru o Românie mai sigură.

Ironia sorţii, şi-a găsit sfârşitul în „clubul morţii“, iar visul a fost oprit de infernul nemilos al flăcărilor.

În incendiu a murit şi iubita lui Mihai Alexandru, Cătălina Ioniţă, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucureşti. Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România anunţă pierderea acestora.

Asociaţia Profesională a Urbaniştilor din România anunţă cu profundă durere, dispariţia tragică şi prematură a tinerilor noştri colegi şi prieteni, Cătălina Ioniţă şi Mihai Cătălin Alexandru, în data de 30 octombrie 2015, în dramaticul eveniment de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Absolvenţi amândoi, ai Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu - Mihai al Facultăţii de Urbanism, iar Cătălina a Facultăţii de Arhitectură şi-au dezvoltat împreună pasiunea pentru urbanism, devenind la scurt timp după absolvire membrii ai departamentelor de urbanism din universitate şi relativ recent doctori în urbanism cu nişte teze de o ridicată şi recunoscută valoare.

 Mihai Alexandru a fost secretar al asociaţiei în intervalul iunie 2013 martie 2015, devenind apoi, după alegerile din acest an, cel mai tânăr vice-preşedinte al APUR, fiind desemnat de asemenea şi ca reprezentant al asociaţiei în Consiliul Superior al Registrului Urbaniştilor din România. Prin activitatea sa, Mihai Alexandru a fost un real catalizator întru revigorarea organizaţiei şi creşterea atractivităţii şi vizibilităţii sale, dovedindu-se un excelent iniţiator, animator şi organizator de evenimente şi acţiuni profesionale. Alături de el, Cătălina Ioniţă a oferit un sprijin permanent asociaţiei în tot ceea ce a privit realizarea de materiale promoţionale şi de reprezentare, asigurând organizaţiei, prin talentul său deosebit, o imagine de o indiscutabilă calitate. Amintim aici doar câteva dintre contribuţiile remarcabile avute de amândoi, prin realizarea designului şi administrarea paginii de Internet a APUR, elaborarea şi diseminarea primelor buletine informative ale asociaţiei sau în pregătirea şi organizarea unor evenimente de anvergură precum Forumul internaţional de Peisaj din Bucureşti (aprilie 2015).

În plan profesional, activitatea lor din ultimii ani a fost cu adevărat prodigioasă, prin implicare în proiecte de amenajarea teritoriului şi urbanism, iniţierea şi dezvoltarea de proiecte culturale şi cu caracter comunitar pe teme urbanistice sau elaborarea de lucrări cu caracter ştiinţific. Prin ţinuta profesională a lucrărilor elaborate, prin entuziasmul implicării în proiecte cu caracter inovator, prin creativitatea de care au dat dovadă permanent în acţiunile întreprinse, prin implicarea atentă şi generoasă în procesele didactice din UAUIM, prin extrema lor politeţe şi comportamentul de o reală urbanitate, rămân adevărate modele de urmat în anii viitori, modele prin care toţi şi fiecare dintre noi vom putea deveni mai buni. Fie ca moştenirea pe care o lasă să fie continuată şi dusă la un bun sfârşit de noi şi noi generaţii de tineri specialişti şi profesionişti, se arată în mesajul Asociaţiei Profesionale a Urbaniştilor din România. 

Foto: www.mariustuca.ro