TITLURILE ZILEI:
• Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    • Petrolul trebuie să continue visul frumos!    • Opt candidaţi, între care o femeie, pentru Primăria Craiova pe postul lăsat liber de Lia Olguţa Vasilescu    • Campania electorală pentru alegerile parţiale din 11 iunie a început sâmbătă    • Numărul programelor ransomware pentru dispozitive mobile s-a triplat în primul trimestru din 2017    • Proiect privind "reîntregirea familiei de români" cu ocazia Centenarului: Bilet dus-întors gratuit pe CFR şi TAROM pentru a fi alături de rude de Ziua Naţională    • Organizatorul festivalurilor Untold şi Neversea recrutează două mii de voluntari între 16 şi 35 de ani    • ASF: Circa 720 de persoane constată toate daunele RCA din România    • Un român, condamnat la peste doi de închisoare în SUA, pentru clonare de carduri    • Spaţiul privat virtual al ANAF, disponibil şi pentru firme de la 1 iunie    • Maxima zilei - 27 mai 2017    • Bancul zilei din data de 27 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Sâmbătă - 27 mai 2017 6:39:57

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Şi dacă ninge? Doar 15 judeţe au contracte de deszăpezire


10 noiembrie 2015

citeşte totul despre:
guvernului,
populatiei,
asigurarea,
bucuresti,
incalzirii,
incheiate,
premierul,
cimpeanu,
interimar,
principala,
prioritatile,
judete,
deszapezire,
problema,
municipiulrating     (115 vizualizări)

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Municipiul Bucureşti şi 26 de judeţe încă nu au încheiate contracte de deszăpezire, principala problemă fiind lipsa firmelor ofertante, el precizând totodată că asigurarea încălzirii populaţiei este una dintre priorităţile Guvernului interimar.

"Am constatat că există contracte de deszăpezire încheiate pentru 15 judeţe, sunt finalizate. S-a comunicat că sunt în curs de finalizare contractele de deszăpezire pentru celelalte 26 de judeţe şi am solicitat finalizarea acestor contracte până la sfârşitul lunii noiembrie", a spus Sorin Cîmpeanu, la finalul videoconferinţei susţinute, la Ministerul Afacerilor Interne(MAI), cu prefecţii, instituţiile şi ministerele implicate.

Premierul interimar a adăugat că printre unităţile administrativ-teritoriale care nu au contracte de deszăpezire încheiate se află şi Municipiul Bucureşti, el subliniind faptul că "este foarte important" să se rezolve cât mai repede această problemă.

Cîmpeanu a mai anunţat că parazăpezile vor fi instalate până în data de 15 decembrie, că au fost achiziţionate 100 de freze de zăpadă care se vor adăuga celor existente şi că sunt cantităţi suficiente de material antiderapant.

El a amintit că la ultima rectificare bugetară au fost alocate 500 de milioane lei pentru drumurile judeţene, sumă în care s-a prevăzut şi acoperirea costului aprovizionării cu materialele necesare administrării drumurilor în perioada de iarnă.

Referitor la cantităţile de combustibil necesar încălzirii, Cîmpeanu a spus că stocurile existente acoperă necesarul unei luni de iarnă grea, dar prognoza meteo pentru perioada următoare arată că vremea nu va fi deosebit de rece. Chiar şi asemenea condiţii, premierul interimar a dispus continuarea aprovizionării.

Cîmpeanu a afirmat că problema încălzirii este una prioritară pentru Guvernul interimar, inclusiv cea a RADET, iar, dacă administraţiile locale nu pot contracta împrumuturi pentru plata furnizorilor, nu exclude posibilitatea să fie alocate sume din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.

Totodată, el a cerut ca la MAI să fie centralizate toate solicitările care ţin de acoperirea necesarului pentru anotimpul rece, iar acest minister să le centralizeze şi să le prezinte Guvernului pentru rezolvarea problemelor apărute.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Un turist se adresează unui ţăran:
– Îmi daţi voie să trec peste terenul dumneavoastră ca să pot prinde autobuzul de la ora cinci?
– Desigur! Şi dacă vă vede taurul, puteţi prinde şi cursa de la patru şi jumătate…
„Cel care nu se teme de nimic e la fel de puternic ca cel de care se tem toţi.” — Friedrich von Schiller

Curs valutar
26 mai 2017


EUR
EURO = 4.5573 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.0641 RON

Dolarul american a crescutGBP
GBP = 5.2287 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online