Regele Mihai împlineşte 94 de ani. Luna trecută, regina Ana, soţia regelui Mihai, a împlinit 92 de ani şi este cea mai longevivă consoartă de voievod sau rege din toată istoria naţională.

"Majestatea Sa a traversat aproape un secol de viaţă cu statura unui om de stat adevărat, calm, brav, bun şi drept. Tatăl meu m-a învăţat să trăiesc la înălţimea valorilor şi credinţei sale", a declarat Principesa Margareta într-un mesaj video care a precizat că în acest an porţile Palatului Elisabeta nu mai pot fi deschise cu acest prilej din cauza stării "de slăbiciune" a mamei sale, potrivit B1.ro.

Anul trecut, peste 1.000 de oameni au venit la Palatul Elisabeta să-l sărbătorească pe Regele Mihai, atât pentru ziua sa de naştere, cât şi pentru cea onomastică.

Regina Ana s-a căsătorit cu regele Mihai în 1948, la scurt timp după abdicarea monarhului şi plecarea acestuia în exil.

Mesajul premierului Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta i-a transmis, duminică, Regelui Mihai I un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de naştere.

"Ca prim-ministru doresc să Vă transmit recunoştinţa mea pentru reperele şi îndemnurile pe care Majestatea Voastră le promovează cu stăruinţă în societatea românească, pentru mersul înainte al ţării şi pentru a face că România să fie respectată în Europa şi în întreaga lume.

Vă mulţumim, Majestate, pentru munca neobosită pe care o dedicaţi în folosul românilor, vă dorim multă sănătate şi puterea de a duce mai departe lucrarea pentru binele României', se arată în mesajul transmis de premier.