În jur de 400 de susţinători ai unirii, conform liderului Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, demonstrează la Neptun, lângă sediul Centrului Internaţional de Conferinţe, unde se desfăşoară, marţi, şedinţa comună a Guvernelor României şi Republicii Moldova.

''Scopul nostru este unirea dintre cele două state. De la cele două guverne dorim astăzi stabilirea unei agende clare pentru unire până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor. Pe această agendă a Unirii pe care o solicităm vrem să fie introduse obligatoriu trei puncte: interconectare energetică, atât cu gaze cât şi cu electricitate, o singură monedă în România şi în Republica Moldova şi o politică externă şi de apărare comună. Astea sunt solicitările noastre şi vrem să le exprimăm în faţa miniştrilor din ambele state româneşti'', a declarat, marţi, pentru AGERPRES, George Simion.

El a menţionat că cei care demonstrează sunt tineri unionişti de pe ambele maluri ale Prutului.

Ei scandează lozinci pro-unire, flutură steaguri tricolore şi au pancarte cu mesaje unioniste.

George Simion a făcut un apel către autorităţi de a fi permisă o întâlnire între o delegaţie a manifestanţilor şi miniştri ai celor două guverne, în prezenţa presei.