Localitatea Lunga, din judeţul Timiş, se află aproape de graniţa României cu Serbia. Aici au fost ridicate primele corturi pentru refugiaţi din ţara noastră.

Aproximativ 50 de corturi de armată, păzite de jandarmi, au fost amplasate în Lunga, la 60 de kilometri distanţă de Timişoara, în cadrul unui exerciţiu. Acesta are ca scop testarea timpului de reacţie al autorităţilor române în faţa unei posibil aflux de refugiaţi.

În paralele, poliţiştii de frontieră şi jandarmii fac exerciţii la graniţa cu Serbia, pregătindu-se pentru o posibilă schimbare a rutei de călătorie a refugiaţilor blocaţi la graniţa cu Ungaria.

România se pregăteşte pentru un val de refugiaţi, însă autorităţile de la Bucureşti nu au emis încă nicio estimare în legătură cu numărul acestora sau cu data la care ar putea ajunge, scrie Digi 24.

Se fac pregătiri şi la Beba Veche, localitate aflată la graniţa României cu Serbia şi Ungaria.

România a fost ferită de valul de refugiaţi. Nu este pe cea mai scurtă rută spre ţările occidentale unde vor să ajungă imigranţii, însă cum Ungaria a decis să îşi închidă graniţele sudice, miile de refugiaţi ar putea să treacă şi prin ţara Noastră.