Avocatul Daniel Trandafirescu a fost racolat de temutul lider mafiot cecen, Ion Guşan, alias “Nicu Patron” pentru funcţiile deţinute de părinţii săi. Informaţia este oferită de CanCan.ro

Ionel Trandafirescu este adjunctul şefului IPJ Prahova, iar Zinica Trandafirescu este judecătoare şi a fost comandantul Penitenciarului Târgşorul Nou.

Conform unor surse apropiate anchetei, Daniel Trandafirescu a fost cooptat relativ uşor de oamenii lui Ioan Guşan. Femei, băutură, maşini de lux, cu alte cuvinte un trai mult mai luxos decât al părinţilor.

Conform CanCan, în schimbul vieţii de nabab, Daniel Trandafirescu avea misiunea să obţina date despre toate anchetele care vizau gruparea condusă de Guşan.  În scurt timp însă, temutul mafiot cecen şi-a dat seama cât de slab pregătit este “informatorul” său şi l-a pus la munca de jos. Daniel Trandafirescu, avocat de meserie, ajunsese să care ţigări peste graniţă (pe ruta Clinceni-Chişinău). La intrarea în sediul DIICOT, Trandafirescu junior a spus răspicat: ”Tata nu are nicio vină, nu e implicat în povestea asta”.

Daniel Trandafirescu a fost retinut alături de alte 11 persoane, printre care şi creierul reţelei, “Nicu Patron”. Conform DIICOT, gruparea era specializată în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, contrafacere şi punere în circulaţie de produse accizabile din tutun şi spălare de bani. În urma percheziţiilor, într-un imobil situat în Clinceni, a fost descoperită o linie completă de producţie ţigarete, neautorizată, aflata în stare perfectă de functionare.

Despre şeful lui Daniel Trandafirescu, cecenul Ion Guşan, se spune că ar sta în spatele mai multor asasinate, unul dintre “locotenenţii” săi fiind Vitalie Proca, moldoveanul de 34 de ani arestat la Moscova pentru comiterea a două tentative de asasinat, una la Londra şi alta la Bucureşti.
În noiembrie anul trecut, Proca a mitraliat un tânăr cu un automat Kalasnikov, în cartierul Vitan. Victima a fost impuşcată în cap şi piept dar a supravieţuit miraculous. Poliţia a descoperit că asasinul confundase ţinta care trebuia să fie interlopul Puiu Mironescu. Tot Vitalie Proca ar fi ţi autorul tentativei de asasinat asupra bancherului Gherman Gorbuntov, supranumit “Bancherul Negru”, fost proprietar al băncii Universalbank din Chişinau.

SURSA Şi FOTO: CanCan.ro