Începând de marţi, angajaţii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi ai Gărzii Financiare au la dispoziţie 20 de biciclete cu ajutorul cărora vor încerca să promoveze mersul pe bicicletă, încurajând astfel un comportament responsabil faţă de mediu. Bicicletele au fost puse la dispoziţie de Asociaţia Environ, în cadrul campaniei “Redu Amprenta de Carbon – Primii paşi în lupta împotriva schimbărilor climatice” şi vor putea fi folosite de angajaţii celor două instituţii gratuit, timp de un an. Evenimentul de recepţie a celor 20 de vehicule a fost marcat de o plimbare demonstrativă a angajaţilor Gărzii de Mediu, care au parcurs un traseu de la Bulevardul Unirii până la sediul Ministerului Mediului.

,,Utilizarea bicicletelor ca mijloc de deplasare, un obicei foarte răspândit în multe oraşe europene, reprezintă o cale simplă şi accesibilă pentru cetăţeni de a-şi reduce amprenta de carbon. De aceea, am fost încântaţi de propunerea Asociaţiei Environ de a utiliza bicicletele şi de a da astfel un exemplu” a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu. ,,Prin intermediul proiectului Redu Amprenta de Carbon, România s-a alăturat Germaniei, Marii Britanii şi Franţei care au sărbătorit pe 9 septembrie 2014, prima zi de acţiune comună dedicată protecţiei climei, implicându-se astfel activ în lupta pentru combaterea schimbărilor climatice. Această iniţiativă de a încuraja reprezentanţii instituţiilor de mediu din ţara noastră să adopte mersul pe bicicletă face parte din angajamentul asumat de Asociaţia Environ de a continua promovarea mesajului de reducere a amprentei de carbon”, a precizat şi Andrei Orban, preşedintele Asociaţei Environ.

Campania ,,Redu Amprenta de Carbon – Primii paşi în lupta împotriva schimbărilor climatice” este organizată de Asociaţia Environ în parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania la Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Acesta este primul proiect comun privind creşterea gradului de conştientizare a populaţiei din România referitor la cauzele schimbărilor climatice, precum şi a efectelor dezastruoase pe care le provoacă asupra mediului şi omului.