Saizeci şi şase de nave staţionează în zona Zimnicea, din cauza nivelului scăzut al Dunării, în timp ce pe Braţul Bala navigaţia este închisă pentru repoziţionarea echipamentelor navale, iar în zona Bechet şase împingătoare fac manevre de trecere succesivă a barjelor din convoaiele lor.

Potrivit unor informaţii transmise, vineri, de Autoritatea Navală Română (ANR), la solicitarea MEDIAFAX, în zona Zimnicea staţionează 66 de nave din cauza nivelului scăzut al apelor Dunării.

"În zona Zimnicea, situaţia navelor aflate în staţionare/aşteptare de ape mici pe Dunăre, la data prezentei este următoarea: nave propulasate - 13; nave nepropulsate - 53. Cele 66 de nave aflate în staţionare/aşteptare sunt nave de transport mărfuri generale. Este restricţionată navigaţia pe sectorul Luta-Belene la kilometrul fluvial 567-568. Pentru restabilirea condiţiilor normale de trafic, în paralel cu şenalul existent, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos RA efectuează dragări cu draga absorbant/refulantă nr. 2979 în vederea realizării unui alt şenal pentru navigaţie cu adâncimea de 2,40 metri", se arată în răspunsul Autorităţii Navale Române, la solicitarea MEDIAFAX.

De asemenea, ANR mai arată că din cauza cotelor mici pe Dunăre, în zona Căpităniei Portului Hârşova, navigaţia se desfăşoară pe relaţia Bala - Borcea.

"Urmare a unui aviz către navigatori emis de AFDJ RA Galaţi, în perioada 31iulie 2015 ora 7.00 - 1 august 2015 ora 20.00, navigaţia este închisă pe Braţul Bala, pentru repoziţionarea echipamentelor navale. Navele şi convoaiele sosite în zonă vor contacta Staţia Semaforică Izvoarele şi Oficiul Căpităniei Feteşti pentru aobţine informaţii privind condiţiile de trecere. În zona Braţul Bala nu sunt nave sau convoaie în aşteptare", precizează ANR.

Pe de altă parte, în zona Bechet, la punctul critic Păpădia km. 677, şase împingătoare fac manevre de trecere succesivă a barjelor din convoiale lor, iar toate convoaiele se află în marş amonte, se mai spune în răspunsul ANR.