Judecătorii l-au scăpat de arest pe Andrei Chiliman, dar i-au dat o lovitură grea. Liberalul nu mai are dreptul să conducă primăria sectorului 1 cel puţin 60 de zile. Magistraţii l-au plasat sub control judiciar în dosarul de corupţie deschis joi. Edilul s-a prezentat deja la Poliţie azi-dimineaţă, cum cer regulile. Pretinde în continuare că nu este vinovat.

Andrei Chiliman: Nu am dreptul două luni, deocamdată, să rămân, să fiu primar. Şi o să se ocupe colegii mei pe perioada asta.

Reporter: Dar vă gândiţi la o demisie?

Andrei Chiliman: Nu există niciun fel, nu există demisie, nu există absolut nimic. Staţi liniştiţi.

Reporter: Au ajuns bani şi la PNL?

Andrei Chiliman: Eu vă spun că nu au existat bani. Punct.

Magistraţii instanţei supreme au decis aseară că Andrei Chiliman va fi cercetat sub control judiciar, deşi procurorii DNA ceruseră arest preventiv. În faţa magistraţilor, Andrei Chiliman a susţinut că este nevinovat.

Tot măsura controlului judiciar a fost luată şi pentru ceilalţi suspecţi din dosar - Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, Ioana Costescu, consilierul personal al primarului şi consilierul local Ion Brad. Potrivit anchetatorilor, edilul de la Sectorul 1 şi apropiaţii săi ar fi cerut comisioane din contractele pe bani publici ale primăriei.

După ce ordonanţa de reţinere pe numele său a expirat, Andrei Chiliman s-a dus direct acasă pentru a aştepta decizia judecătorilor privind cercetarea sa in stare de libertate ori în arest.

SURSA: Digi24.ro