Politistii romani au plecat în Columbia să îl aducă acasă pe Don Walter de Cordoba, cunoscut ca şi Florian Buşcă. Chiar dacă a încercat să scape de ancheta de evaziune fiscală şi spălare de bani, Florian Walter nu a reuşit.
Patronul Universităţii Cluj a fost găsit în Columbia, iar autorităţile române au trimis deja poliţişti acolo pentru recuperarea omului de afaceri.

Urmeaza ca actele emise de magistraţii de la Tribunalul Prahova să fie traduse în limba spaniolă, iar Ministerul Justiţiei să le transmită autorităţilor columbiene, anunţă Realitatea TV.

Florian Walter, fost finanţator al Petrolului Ploieşti, este dat în urmărire din 15 mai pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul a fost calculat la 4,5 milioane de euro.

In dimineaţa în care au început percheziţiile, ca să nu poată fi reperat, Florian Walter şi-a lăsat toate telefoanele acasă, mai scrie sursa citată.

 În dosarul lui Florian Walter este implicat şi Nicolae Capră, fratele lui Daniel Capră.


15 oameni au fost retinuti, iar Florian Walter a fost arestat in lipsa si dat in urmarie internationala. Patronul lui U Cluj este considerat liderul organizatiei.