Robert Cazanciuc a declarat că în România a fost "o evoluţie spectaculoasă" a mentalităţii privind relaţiile dintre persoane de acelaşi sex, precizând că se pune problema dezbaterii unei legi care să permită căsătoria, în timp ce Frans Timmermans a spus că homosexualii pot fi părinţi extraordinari.

În cadrul dialogului cu cetăţeni români şi bulgari organizat, joi, la Ruse, o participantă din România a susţinut că membrii LGBT sunt consideraţi "cetăţeni de mâna a doua" în unele state, opinând că în România cel mai probabil se va respinge o propunere ce reglementează familiile homosexuale.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a precizat că în urmă cu ceva ani de zile în România relaţiile dintre persoane de acelaşi sex erau considerate infracţiune. "Acum ne punem problema să dezbatem o lege care să permită căsătoria. Deci e o evoluţie de mentalitate aş spune incredibilă în ultimii ani şi în România", a afirmat Cazanciuc, scrie Mediafax

El a mai spus că există o autoritate care sancţionează de fiecare dată orice formă de discriminare în această materie. "Avem o evoluţie spectaculoasă în ultimii ani, sunt în continuare chestiuni de mentalitate care trebuie dezbătute în spaţiul public", a subliniat Cazanciuc, scrie Mediafax

Prezent la eveniment, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a precizat că susţine drepturile LGBT, amintind că în calitate de parlamentar olandez a solicitat adoptarea legii ce permitea căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Mai mult, acesta a mai afirmat că homosexualii pot fi "părinţi extraordinari".