Zece clinici vor derula în acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii, care va beneficia de un buget de 1.857.000 lei.

Ministerul Sănătăţii estimează că 300 de cupluri vor putea beneficia în acest an de program iar în funcţie de adresabilitate, dar şi de fondurile alocate Sănătăţii, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis marţi , comisia de specialişti desemnată prin Ordin de ministru a încheiat procesul de selecţie a unităţilor sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/ 2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate publică pentru anii 2015 şi 2016.

„În următoarele săptămâni direcţiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unităţile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimăm că, în partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea în program vor putea depune dosarele de includere în program”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, conform comunicatului de presă.

Sursa citată precizează că se va deconta o singură procedură FIV, în sumă de aproximativ 6.188 lei.

Clinicile selectate în program sunt:  Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgovişte, SC Life Line—Medical Center SRL Bucureşti, SC Medlife SA Bucureşti, Clinica Medicală Gynera SRL Bucureşti, SC Biogenesis IVF SRL Bucureşti, SC Clinica Polisano SRL Sibiu, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ‘Prof. Dr. Panait Sârbu’ Bucureşti, SC BABE SRL Sângeorgiu de Mureş, SC Gynatal SRL Timişoara SC LID Medical Center SRL Bucureşti.

În acest an, ministrul Nicolae Bănicioiu a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro şi embriotransfer, după ce în anul 2013 conducerea de la acea dată a decis sistarea acestuia.

SURSA: Agerpres