Aproape 100.000 de euro pentru fiecare kilometru de parapete care separă sensurile de mers pe drumurile naţionale va cheltui Compania de Drumuri în perioada următoare, conform Digi24.

Bucăţile de beton vor fi instalate în special pe Drumul Naţional 1, pe tronsonul Bucureşti - Comarnic. Asta după ce numărul victimelor din rândul şoferilor a scăzut cu peste 80% din momentul instalării unui astfel de parapete de protecţie. În ciuda acestui fapt, şoferii continuă să profite inconştienţi de tronsoanele lăsate fără delimitarea dintre sensuri. Doar ieri, doi oameni au murit şi alţi 4 au fost răniţi în urma unor astfel de manevre la ieşirea din Bucureşti, pe DN1.

Separarea sensurilor de mers cu parapete din beton a făcut diferenţa între viaţă şi moarte pentru peste 80% dintre şoferii care adorm la volan şi riscă să intre pe contrasens, pierd controlul volanului sau pur şi simplu fac manevre riscante la volan.

Măsura de protecţie a fost aplicată pe Drumul Naţional 1 pe mai puţin de 40 de kilometri. O distanţă mult prea mică pentru o şosea de mare viteză. Drumarii au dat de fiecare dată vina pe lipsa banilor. Acum însă, Compania de Drumuri a decis să reia licitaţia.