Persoanele care lucreaza in mod obisnuit in fata unui calculator trebuie sa beneficieze din partea angajatorilor de o serie de conditii optime de lucru, conform reglementarilor aflate in vigoare. Pe deasupra, acestia trebuie sa beneficieze in mod regulat de examene de vedere si, daca este cazul, de dispozitive de corectie.

 Regulile referitoare la condiţiile minime ce trebuie asigurate salariaţilor care lucrează la calculator sunt incluse în Hotărârea Guvernului nr. 1028/2006 privind cerinţele minime de securitate şi sănătate în munca referitoare la utilizarea echipamentelor cu ecran de vizualizare, care se aplică din octombrie 2006.

Angajatorii trebuie să se asigure că posturile de lucru (birourile) ale salariaţilor respecta anumite condiţii minime, astfel încât să fie evitate, în principal, riscurile pentru vedere, problemele fizice şi solicitarea mentală, conform actului normativ. Totodată, angajaţii trebuie să fie instruiţi cu privire la folosirea postului de lucru înainte de a începe efectiv o astfel de activitate.

În plus, lucrătorii trebuie să beneficieze de un examen corespunzător al ochilor şi al vederii, atât înainte de începerea activităţii (la examenul medical pentru angajare), cât şi ulterior (la intervale regulate) sau ori de câte ori apar tulburări de vedere cauzate de muncă la calculator.

Aceştia pot beneficia şi de un examen oftalmologic, dacă în urma examenului ochilor şi al vederii reiese că acest lucru este necesar. Iar în condiţiile în care salariaţii nu pot folosi dispozitive normale de corecţie, aceştia trebuie să primească dispozitive speciale de corecţie.

În altă ordine de idei, în HG nr. 1028/2006 este subliniat că "angajatorul trebuie să planifice sarcinile lucrătorului astfel încât folosirea zilnică a ecranului de vizualizare (ecranul calculatorului - n.r.) să fie întreruptă periodic prin pauze sau schimbări de activitate, care să reducă suprasolicitarea în faţa ecranului de vizualizare".

Atenţie! Examenele medicale la care sunt supuşi salariaţii şi acordarea eventualelor dispozitive speciale de corecţie se fac pe cheltuiala angajatorilor.
Salariaţii trebuie să aibă spaţiu suficient şi confort

Referitor la ecranul calculatorului, în hotărârea de Guvern se arată că imaginea trebuie să fie stabilă şi să nu aibă străluciri/reflexii supărătoare. De asemenea, ecranul trebuie să poată fi orientat şi înclinat cu uşurinţă, dar trebuie să existe şi posibilitatea de a-l poziţiona pe un postament separat sau pe o masă reglabilă.

Tastatura folosită trebuie să fie inclinabilă şi separată de ecran, pentru a permite găsirea unei poziţii confortabile de lucru, astfel încât salariaţii să evite oboseala mâinilor. Totodată, aceştia trebuie să aibă suficient spaţiu în faţa tastaturii pentru a-şi sprijini mâinile.

Biroul pe care se afla calculatorul trebuie să aibă o suprafaţă puţin reflectantă, dimensiuni adecvate şi să permită poziţionarea flexibilă a ecranului, tastaturii, documentelor şi echipamentului auxiliar.

În ceea ce priveşte scaunul, acesta trebuie să fie stabil, confortabil şi să asigure libertate de mişcare. În plus, scaunul trebuie să fie reglabil pe verticală (inclusiv spătarul), iar la cerere angajaţii pot beneficia şi de un reazem pentru picioare.

HG nr. 1028/2006 conţine şi prevederi referitoare la mediul de muncă. Astfel, postul de lucru trebuie să asigure salariatului un spaţiu suficient, iluminatul trebuie să fie satisfăcător, iar birourile trebuie aranjate în funcţie de sursele artificiale de lumină, pentru a evita strălucirile şi reflexiile supărătoare de pe ecran.

În fine, calculatoarele nu trebuie să fie zgomotoase sau să emane căldura în exces, iar radiaţiile trebuie să fie reduse la niveluri neglijabile.

Important! Programele folosite pe calculator trebuie să fie, în principal, adaptate sarcinii de muncă şi uşor de utilizat.