Zsolt Torok şi Justin Ionescu, doi dintre cei patru alpinişti români care au fost surprinşi de avalanşa produsă de cutremurul din Himalaya, au ajuns în această noapte în România.

Ei au povestit despre experienţa îngrozitoare prin care au trecut, însă nu vor să renunţe la visul lor de a cuceri Everestul. Vor să o ia de la capăt şi se vor întoarce pentru a continua expediţia. 
 
Cutremurul din 25 aprilie i-a prins pe alpiniştii români Zsolt Torok şi Justin Ionescu la 6.000 de metri altitudine, în tabăra 1 de pe Everest.  Întorşi în ţară, cei doi au povestit momentele cumplite prin care au trecut.
 
Chiar dacă au trecut printr-o experienţă tragică, cei doi alpinişti nu vor să renunţe la visul lor de a cuceri Everestul. Vor să o ia de la capăt şi se vor întoarce pentru a continua expediţia. 
 
Cutremurul produs în Nepal pe 25 aprilie a avut magnitudinea de 7,9 şi a produs numeroase avalanşe. Au murit peste 7.000 de persoane şi mai mult de 14.000 au fost rănite.
Vă reamintim că alături de echipa de alpinişti a fost şi ploieşteanul Marius Iliescu, cel care a fost o perioadă fotograful românilor plecaţi în expediţia Everest 2015.