Un autocar al unei firme de transport înregistrate în România, având la bord 11 pasageri, între care 2 cetăţeni români şi 9 ai R.Moldova, s-a răsturnat în afara carosabilului pe o şosea din Germania. Cei doi cetăţeni români au leziuni superficiale, iar trei dintre ceilalţi pasageri sunt în stare gravă.

Ministerul de Externe a transmis, duminică, o informare de presă referitoare la accidentul de circulaţie, survenit în cursul dimineţii pe o şosea din apropierea localităţii Reuth din sudul Germaniei, unde un autocar cu 11 pasageri la bord s-a răsturnat în afara carosabilului.

MAE menţionează că, potrivit primelor informaţii obţinute de către Consulatul General al României la München de la poliţia germană, doar 2 dintre pasageri sunt cetăţeni români, restul fiind cetăţeni ai Republicii Moldova. Identitatea pasagerilor a fost stabilită de poliţia germană pe baza documentelor de călătorie aflate în posesia acestora.

"Cei doi cetăţeni români au suferit leziuni superficiale şi au fost internaţi într-o clinică din Nürnberg. Toţi ceilalţi 9 pasageri au fost răniţi în accident şi au fost internaţi în spitale din apropiere, 3 dintre aceştia în stare gravă", precizează sursa citată.

Conform MAE, autocarul implicat aparţinea unei firme de transport înregistrate în România. Conform constatărilor poliţiei locale, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive cu care autocarul a intrat într-o curbă, carosabilul fiind umed.

"Oficiul consular român de la München menţine legătura cu autorităţile germane şi este pregătit să asigure asistenţă consulară, în limitele competenţelor legale", se mai arată în comunicat.