TITLURILE ZILEI:
• Patronatele din turism lansează programul "Litoralul pentru toţi”, cu preţuri pornind de la 159 lei    • Femeie decedată într-un incendiu în comuna Bătrâni    • Bacalaureat 2017. A început înscrierea la prima sesiune. Calendarul complet al examenului    • Atacurile cibernetice se mută pe mobil. Cum te protejezi    • ANAF ia la puricat pieţele şi magazinele care vând fructe şi legume    • Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente    • Sindicatele din administraţia publică anunţă grevă pentru miercuri, nemulţumite de Legea salarizării    • Comisia Europeană transmite un avertisment României    • Maxima zilei - 23 mai 2017    • Bancul zilei din data de 23 mai 2017    • Patronatele din turism lansează programul "Litoralul pentru toţi”, cu preţuri pornind de la 159 lei    • Femeie decedată într-un incendiu în comuna Bătrâni    • Bacalaureat 2017. A început înscrierea la prima sesiune. Calendarul complet al examenului    • Atacurile cibernetice se mută pe mobil. Cum te protejezi    • ANAF ia la puricat pieţele şi magazinele care vând fructe şi legume    • Tot ce trebuie să ştii despre ginseng şi chlorella, două tonice excelente    • Sindicatele din administraţia publică anunţă grevă pentru miercuri, nemulţumite de Legea salarizării    • Comisia Europeană transmite un avertisment României    • Maxima zilei - 23 mai 2017    • Bancul zilei din data de 23 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Marţi - 23 mai 2017 10:02:15

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Mineri, blocaţi în galeria minieră de la Roşia Montană


11 septembrie 2013

citeşte totul despre:
proiectul,
mineri,
minerit,
minier,
rosia,
montana,
localnici,
consecutiv,
consolidare,
tricolore,
septembrie,
protestului,
politicienilor,
participantii,
peturilorrating     (38 vizualizări)

În jur de 20 de angajaţi ai companiei “Roşia Montană Gold Corporation” s-au blocat, miercuri, în galeria Cătălina-Monuleşti, aceştia solicitând aprobarea proiectului minier de la Roşia Montană.

Galeria Cătălina-Monuleşti păstrează urme de exploatare şi artefacte din mai multe perioade istorice, inclusiv romane. Aceasta a fost supusă în ultimii ani unor lucrări intense de consolidare, iniţiate de compania RMGC. Circa trei sute de angajaţi ai companiei “Roşia Montană Gold Corporation” şi localnici s-au adunat miercuri într-un protest autorizat, pentru a doua zi consecutiv, în centrul istoric al localităţii, pentru a cere aprobarea proiectului de lege privind mineritul în zonă. Organizatorii manifestaţiei au solicitat aprobare pentru organizarea protestului timp de o lună, între orele 10 şi 21.

Dotaţi cu zeci de steaguri tricolore, participanţii au preluat de la protestatarii din Piaţa Universităţii din Bucureşti, care se opun proiectului minier de la Roşia Montană, modelul PET-urilor umplute cu pietricele, pentru a face zgomot. Au scandat lozinci în favoarea proiectului minier. “Vrem să muncim aici, la Roşia Montană”, “Jos şomajul”, “Vrem să trăim din minerit”, “Mineritul este pâinea noastră”, “Ne-am săturat de atâta aşteptat” şi “Vrem locuri de muncă ACUM” sunt câteva din mesajele afişate pe pancartele purtate de către participanţii la manifestaţie.

“Rata şomajului în comuna Roşia Montană, care numără 3.000 de locuitori, este de circa 20%”, a declarat primarul Eugen Furdui. “La RMGC lucrează în jur de 500 de oameni, majoritatea din Roşia Montană şi împrejurimi, aceştia fiind angajaţi pe perioadă determinată, respectiv pe perioada a trei luni. În cazul în care, la sfârşitul lunii septembrie, contractele acestora nu ar fi reînnoite de către companie, rata şomajului ar ajunge în comună la peste 74%”, a mai spus acesta.

Douăzeci dintre mineri au decis chiar să ocupe galeria Cătălina-Monuleşti, în semn de protest faţă de decizia politicienilor de a respinge proiectul privitor la Roşia Montana.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Poliţia a bătut la uşa mea astăzi:
– Unde ai fost aseară la ora 20:05?, mă întreaba ofiţerul.
– E oarecum jenant să vă spun, dar la ora 20 am urcat cu soţia mea în cameră să facem dragoste, i-am zis.
– Asta e adevărat! striga soţia mea din hol, dar cine ştie unde a fost la 20:05!
„În această lume, nimic nu este sigur în afară de moarte şi impozite.” — Benjamin Franklin

Curs valutar
22 mai 2017


EUR
EURO = 4.56 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0774 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.2949 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online