Fostul ministru de Interne Cristian David ar putea fi lăsat sub control judiciar.  Curtea Supremă a respins cererea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă, iar DNA o poate contesta. 
 
Procurorii îl acuză pe David că ar fi primit 500.000 de euro mită ca să intervină la un prefect, astfel încât un teren de 15 hectare din municipiu să fie retrocedat. 
Pentru a masca şpaga, ar fi fost încheiate mai multe contracte de vânzare - cumpărare, având ca obiect tranzacţii imobiliare fictive. 

Cristian David a fost denunţat în 2014, iar DNA a cerut, în 10 noiembrie 2014, aviz de la preşedinte pentru urmărirea penală a fostului ministru al Internelor, pentru luare de mită.

Într-un alt dosar, DNA anunţa, în 5 martie 2014, că David, la data faptelor având funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, este urmărit penal pentru abuz în serviciu sub forma participaţiei improprii, uz de fals şi fals în declaraţii, care ar fi fost făcute pentru a justifica 60.000 de euro.
 
În 26 februarie 2014, Cristian David şi-a dat demisia din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, alături de ceilalţi miniştri liberali din Guvern. În aceeaşi zi, după ce DNA a cerut aviz pentru urmărirea sa, Cristian David a demisionat şi din calitatea de membru al PNL, spunând că a luat această decizie pentru a nu afecta imaginea partidului urmare a acuzaţiilor procurorilor.