Salariile poliţiştilor locali vor fi majorate cu peste 700 de lei, după ce Guvernul le-a aprobat acordarea normei de hrană în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii, ceea ce pentru 80 la sută dintre ei echivalează cu dublarea salariului, potrivit unui comunicat emis de sindicatul Pro Lex.

"Revendicările de la mitingul poliţiştilor locali afiliaţi la Pro Lex s-au soluţionat favorabil, prin emiterea unei ordonanţe de urgenţă şi a unei hotărâri de Guvern privind aplicarea unitară normei de hrană pentru întreg personalul Poliţiei Locale, pe zile calendaristice şi pe zile lucrate", potrivit comunicatului Pro Lex.

Astfel, norma de hrană va fi acordată întregului personal al Poliţiei Locale în aceleaşi condiţii cu poliţiştii şi militarii.

Conform Pro Lex, pentru 80 la sută dintre poliţiştii locali, acordarea normei de hrană reprezintă, practic, o dublare a salariului, de la 700 la 1.400 lei.

La jumătatea lunii februarie, aproximativ 500 de de poliţişti locali, majoritatea având pe faţă măşti Anonymous, au protestat în Piaţa Constituţiei din Capitală, nemulţumiţi de intenţia guvernanţilor de a reduce cu aproape o jumătate alocaţia pentru norma de hrană.

Sindicaliştii se plângeau că, printr-o hotărâre de Guvern, norma de hrană ar fi urmat să fie stabilită în funcţie de numărul de ore lucrate şi nu în funcţie de numărul zilelor lucrătoare, aşa cum se întâmplă în cazul angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne, cu toate că printre obligaţiile lor de serviciu se regăsesc o parte din atribuţiile Poliţiei naţionale.

.