Premieră la Castelul Peleş. Pentru prima dată un preşedinte în funcţie a participat la un eveniment oficial organizat acolo de familia regală. Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa s-au aflat, miercuri, printre invitaţii la dineul în onoarea Principesei Margareta, care astăzi împlineşte 66 de ani.

Klaus Iohannis este primul preşedinte în funcţie al României invitat la dineul prilejuit de aniversarea Principesei Margareta. Alături de şeful statului şi de soţia sa, unul dintre invitaţi a fost preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu.

Meniul a fost ales special de Principesa Margareta. „Am pregătit pentru început un mousse de somon cu avocado. Felul principal avem un muşchi de vită cu sos de muştar (...) şi avem un tort aniversar cu fructe proaspete”, a declarat bucătăreasa Alteţei Regale.

Aşa cum este obiceiul, înaintea dineului a avut loc o ceremonie de decorare a mai multor personalitaţi şi instituţii marcante din România.

Printre cei decoraţi de Casa Regală s-au aflat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, actorul Ion Caramitru, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca şi Teatrul Naţional din Iaşi.