Inspectorii sanitar veterinari au instituit carantină în municipiul Moreni, din judeţul Dâmboviţa, după ce s-a depistat un caz de rabie la o vulpe omorâtă de o haită de câini comunitari, a anunţat Sandu Tolea, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa.

Acesta spune că nu se ştie, la acest moment, dacă vreo persoană a fost muşcată de câinii comunitari care au intrat în contact cu vulpea turbată. Pe raza de 10 kilometri s-a instituit carantină de protecţie, iar pe o rază de 30 de kilometri de supraveghere.

''Vulpea a fost adusă la laborator, iar analizele au arătat că avea rabie. Colegii mei sunt astăzi pe teren, la Moreni, pentru a face ancheta epidemiologică. După descoperirea acestui caz, Direcţia Sanitar-Veterinară a luat toate măsurile legale. Câinii din zonă, care prezintă plăgi deschise trebuie identificaţi şi eutanasiaţi, conform prevederilor legale, pentru că pot să fie purtători ai virusului. Vă reamintesc că virusul rabic poate fi mortal pentru om, iar noi trebuie să luăm toate măsurile pentru siguranţa oamenilor şi a animalelor'', a precizat directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea.

Vulpea a apărut în zona pădurii de la intrarea dinspre judeţul Prahova şi a fost atacată de o haită de 12 câini comunitari.