Poşta Română va începe, din 1 aprilie, să distribuie paşapoartele solicitate de persoanele fizice la domiciuliul acestora, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei pe o perioadă de doi ani, a anunţat operatorul poştal naţional.

În urma contractului, compania va expedia cel mult 45.000 de paşapoarte.

Poşta Română a participat la procedura de cerere de oferte organizată de Direcţia Generală de Paşapoarte. Acţiunea a avut ca obiect achiziţionarea de servicii de curierat, în baza HG 1087/2013, pentru distribuirea paşapoartelor către persoane fizice.

La licitaţie au mai participat două companii de curierat.

Potrivit acordului cadru ce va fi semnat Direcţia Generală de Paşapoarte, valabil pe o perioadă de 24 de luni, fiecare expediţie va fi asigurată, în procent de 100%, cu suma de 300 de lei. Poşta Română va pune la dipoziţia destinatarului o metodă de verificare online a statusului expedierii şi va trimite un mesaj telefonic cu data livrării.

De asemenea, operatorul va informa destinatarul şi cu privire la taxele percepute pentru acest serviciu. Poşta Română este deţinută de statul român, prin Ministerul pentru Societatea Informaţională, în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.