Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Alba Iulia şi Turda îşi pot procura biletele şi on-line printr-o aplicaţie care poate fi folosită de pe telefonul mobil, sistemul fiind unic în România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Societatea de Transport Public din Alba Iulia, firma a implementat în municipiul Alba Iulia şi în oraşul Turda un sistem în premieră în România prin care utilizatorii mijloacelor de transport în comun îşi pot procura biletele de călătorie online cu cardul, direct de pe telefonul mobil, prin aplicaţia mobilPay Wallet, dezvoltată de NETOPIA mobilPay.

Mai mult, toţi cei care optează pentru cumpărarea unui bilet prin această metodă de plată primesc, la prima achiziţie, trei călătorii nominale gratuite.

Conform sursei citate, "plata transportului în comun dintr-un portofel digital este o premieră pe piaţa românească, de care beneficiează locuitorii oraşelor Alba Iulia şi Turda".

"Plata mobilă înseamnă pentru noi, în primul rând, simplificare. De ce să stai la rând ca să-ţi reînnoieşti abonamentul de transport sau ca să-ţi cumperi un bilet, când ai în permanenţă un portofel digital pe smartphone-ul tău. România este într-un moment al pionieratului în zona de plăţi online şi mobile", se mai arată în comunicatul de presă citat.

Pentru a beneficia de cele trei călătorii gratuite, clientul trebuie să acceseze de pe telefonul mobil get.mobilpay.ro, să îşi descarce aplicaţia compatibilă cu sistemele de operare Android sau iOS, să înregistreze şi să confirme cardul bancar. Promoţia se acordă prin returnarea valorii călătoriilor achiziţionate, chiar în ziua realizării plăţii.

Campania se aplică doar în cazul achiziţiei de călătorii nominale, nu şi pentru abonamentele lunare sau de o zi.

Plata prin mobilPay Wallet poate fi realizată inclusiv de către utilizatorii aplicaţiei care nu şi-au confirmat cardul, având în vedere valoarea mică a acesteia, însă doar utilizatorii cu cardurile confirmate vor putea beneficia de promoţie.

Pe lângă Alba Iulia şi Turda, această modalitate de plată va fi introdusă şi în transportul public din Cluj Napoca.

Societatea de Transport Public din Alba Iulia a implementat în ultimii ani mai multe soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor printre care amplasarea unor automate de bilete în staţii, introducerea unor carduri de călătorie, reglarea curselor prin sistem GPS sau introducerea unei valabilităţi a biletului de o oră. De asemenea, călătorii îşi pot plăti biletul de autobuz şi printr-un SMS.

NETOPIA mobilPay este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa din România în ceea ce priveşte plăţile mobile. În iunie 2010, NETOPIA mobilPay a devenit primul produs românesc premiat în cadrul unei competiţii din Silicon Valley. Aplicaţia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii în cadrul primei expoziţii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al giganţilor din domeniul IT. mobilPay Wallet se numără şi printre cele mai premiate soluţii de plată din România, numită, printre altele, premiera anului la categoria "Soluţii de plată nebancare" în cadrul Galei Nocash 2014. Tot anul trecut, aplicaţia a obţinut primul loc la Mobile Awards România, la categoria Payment.