Subiectul transmis iniţial unităţilor de învăţământ unde s-a susţinut, miercuri, proba la limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale a fost retras la scurt timp, fiind înlocuit cu un altul, incident care a generat întârzieri la începerea probei, în unele şcoli.

Şcolile ai căror elevi care au participat, miercuri, la proba de limba germană au primit iniţial un subiect, însă acesta a fost retras la scurt timp şi s-a transmis un nou subiect, au afirmat pentru MEDIAFAX oficiali din educaţie.

În Capitală, au fost 191 de copii care au dat proba la limba germană. Testul a început cu jumătate de oră întârziere din cauza acestui incident, adică la ora 9.30.

O întârziere s-a înregistrat şi la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca, unde au susţinut simularea la limba germană 71 de elevi.

În Timiş, aproximativ 200 de elevi au susţinut în patru unităţi de învăţământ simularea examenului de Evaluare Naţională la limba germană. De asemenea, în Arad, 36 de elevi au susţinut proba de limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut, de luni până miercuri, simularea Evaluării Naţionale, prima probă fiind la Limba română, urmată de Matematică şi Limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.