Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Duminică - 30 aprilie 2017 12:25:42

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Fără plăcuţe bilingve la intrarea în Cluj- Napoca


8 februarie 2015

citeşte totul despre:
depaseste,
gabor,
dosarul,
cetatenilor,
civile,
europe,
human,
ponderea,
municipiul,
recensamintele,
prevederile,
scris,
articolulrating  rating     (208 vizualizări)

 Municipalitatea clujeană nu mai este obligată să monteze plăcuţe bilingve la intrările în oraş, conform unei decizii a Curţii de Apel Cluj, decizie care este definitivă.

Primăria clujeană a câştigat procesul intentat de Landman Gabor, preşedintele Fundaţiei “European Committee Human Rights Hungarians Central Europe”, pentru montarea de plăcuţe bilingve la intrările în oraş.

”Admite recursul declarat de recurentul CL şi Primăria municipiuluiu Cluj Napoca împotriva sentinţei civile nr. 4800, pronunţată la data de 11.07.2014 în dosarul nr. 1516/117/2014 al Tribunalului Cluj pe care o casează în tot în sensul că respinge acţiunea formulată de reclamanta FECHRHCE ca urmare a admiterii excepţiei lipsei calităţii procesuale active. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în soluţia pe scurt dată de magistraţi, prezentata de citynews.ro

Potrivit Legii 215/2001, montarea plăcuţelor bilingve se aplică dacă ponderea populaţiei de origine maghiară depăşeşte 20%, însă la recensămintele din 2002 şi în 2011, populaţia maghiară din Cluj-Napoca a scăzut sub acest prag. În demersul său, Landman s-a prevalat de articolul 131 din legea 215/2001, care spune că prevederile acesteia sunt aplicabile şi “dacă ponderea cetăţenilor aparţinând unei minorităţi scade sub procentul prevăzut la art. 19 (20% – n.r.)”, decizia aparţinând autorităţilor locale. În consecinţă, la intrările în municipiul Cluj Napoca va fi scris doar Cluj Napoca.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

– Ia zi fato, am auzit că ai fost la teatru cu amantul, ce a fost acolo?
– A fost tragicomedie!
– Cum adică?
– Ne-am întâlnit cu soţul meu acolo şi el… tot cu amanta!
„Numai cei care nu pot să iubească îmbătrânesc şi mor.” — George Călinescu

Curs valutar
28 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.5333 RON

Moneda euro a crescut


USD
USD = 4.1453 RON

Dolarul american a scăzutGBP
GBP = 5.3604 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online