Cei doi sportivi ploieşteni vor participa anul acesta la evenimentul care se află deja la a treia ediţie. Este evenimemntul care precede sărbătorea naţională anuală de la Ţebea.

Leonard Doroftei şi Corina Ungureanu vor parcurge alături de ceilalţi participanţi peste 100 de km pe jos de la casa părintească a lui Avram Iancu până la Ţebea.

Marşul se va desfăşura în perioada 9-14 septembrie 2013, pe un traseu de 100 de kilometri, care va fi străbătut pe jos care se întinde de la Vidra de Sus şi până la Ţebea. Ceremonia de începere a Marşului Naţional Avram Iancu va avea loc la Casa Crăişorului din Apuseni, în dimineaţa zilei de 9 septembrie 2013, ora 8.00. La Ţebea, punctul terminus al marşului, se va face gardă la mormântul lui Avram Iancu, până în dimineaţa zilei de 15 septembrie.
Evenimentul din Apuseni se desfăşoară cu sprijinul Patriarhiei Române – Arhiepiscopia Alba Iuliei şi Episcopia Devei şi Hunedoarei -, Consiliilor Judeţene Alba şi Hunedoara şi Instituţiilor Prefectului din cele două judeţe.