Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/ a emis, vineri, o informare meteo de ploi abundente, lapoviţă, ninsoare şi intensificări ale vântului, valabilă din această seară, de la ora 18,00, până duminică dimineaţă.

Conform meteorologilor, în intervalul 23 ianuarie, ora 18,00 — 25 ianuarie, ora 10,00, aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi, la început, sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile.

În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie), precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în rest.

În Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor fi mai abundente şi vor depăşi local 15-20 l/mp şi izolat, în zona deluroasă şi montană aferentă, 30-40 l/mp.

De asemenea, în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăşi la rafală 70-80 km/h viscolind şi spulberând zăpada.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45-55 km/h şi, izolat, peste 55-65 km/h.

ANM precizează că, în cursul zilei de duminică, 25 ianuarie şi al nopţii de duminică spre luni (25/26 ianuarie), va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. Totodată, în regiunile sudice şi estice se vor cumula cantităţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp.

AGERPRES