Personalităţi din România, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia au fost decorate duminică de principesa Margareta cu ocazia evenimentelor prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la întoarcerea sa în ţară, printre acestea numărându-se şi Frederic Mitterand, nepotul fostului preşedinte al Franţei, scrie Agerpres.ro

Frederic Mitterand, fost ministru al Culturii din Franţa (2009-2012), nepotul fostului şef al statului francez Francois Mitterand, a primit ordinul Coroana României în grad de Comandor pentru întreaga sa activitate culturală, civică şi politică, remarcată prin interesul şi ajutorul acordat dezvoltării scenei culturale internaţionale, pentru activitatea din domeniul televiziunii, cinematografiei şi muzicii, dar şi pentru ajutorul dedicat acordat familiei regale.

Cu acelaşi prilej, principesa a mai decorat duminică, în numele regelui, o serie de personalităţi din România, SUA, Marea Britanie, Franţa şi Elveţia.

Medalia regele Mihai pentru loialitate a fost conferită Patriciei Klecanda, directorul Fundaţiei Principesa Margareta a României (New York, SUA), directorului executiv al FPMR, Mugurel Mărgărit — Enescu şi Corinei Motts-Roberts, care a ajutat la fondarea FPMR în Elveţia, cât şi a secretariatului regelui.

Medalia custodele Coroanei României a fost acordată avocatului Florin Iacobescu, Şcolii generale nr. 114 Principesa Margareta, lui Jean Milligan David (FPMR, Elveţia) şi contesei Susanna Antamoro de Cespedes, fondatoarea şi conducătoarea Asociaţiei FPMR — Elveţia.

Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost conferit maestrului bucătar Albert Roux pentru activitatea în domeniul culinar.

Casa Regală a organizat duminică o serie de evenimente dedicate împlinirii a 25 de ani de la întoarcerea în ţară a principesei Margareta.

Principesa Margareta a vizitat alături de personalităţi din străinătate studioul 4 al Televiziunii Române, locul de unde au fost transmise evenimentele din decembrie 1989.

Tot duminică, principesa Margareta şi principele Radu au luat parte la un concert de gală la Ateneul Român iar seara s-a încheiat cu un dineu oficial găzduit de Palatul CEC, în prezenţa principesei moştenitoare şi a principelui Radu, la care au luat parte 200 de invitaţi, personalităţi din străinătate, dar şi reprezentanţi ai tuturor domeniilor societăţii româneşti care au susţinut Familia Regală în ultimii 25 de ani.