Ministerul Educaţiei şi Cercetării se declară disponibil să colaboreze cu voluntari care sunt absolvenţi de studii juridice, economice, tehnice sau de administraţie publică, acestora nefiindu-le solicitată experienţa profesională.

Disponibilitatea este menţionată într-o "cerere colaborare voluntari" înregistrată la 22 decembrie 2014, când la conducerea ministerului era deja instalat Sorin Cîmpeanu.

"Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice exprimă disponibilitatea de a colabora cu voluntari, în conformitate cu prevederile Legii voluntariatului nr. 78/2014. Voluntarii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: absolvent studii juridice/economice/tehnice/administraţie publică; vechime în muncă mai mică de un an/fără experienţă profesională", se arată în cerere.

În acelaşi document se precizează că în conformitate cu prevederile Legii voluntariatului, pe durata colaborării, cât şi la încheierea acesteia, Ministerul Educaţiei eliberează, la cerere, un certificat de voluntariat la care este anexat un raport de activitate.

"Activitatea de voluntariat se consideră experienţă profesională şi/sau în specialitate, în funcţie de tipul activităţii, dacă aceasta este realizată în domeniul studiilor absolvite, conform art. 10 alin. (2) din Legea voluntariatului", mai precizează ministerul.