Companiile de asigurări au găsit soluţia pentru a scoate mai mulţi bani din buzunarele românilor. Pierderile înregistrate sunt acoperite de clienţi. Cum poliţa este obligatorie, şoferii nu au încotro şi trebuie să plătească.  Contează prea puţin dacă tu ai mers mereu regulamentar.  

Desigur, preţul RCA variază şi în funcţie de vârsta şoferului, puterea şi capacitatea cilindrică a automobilului, dar şi zona în care este condusă maşina. Un şofer din Constanţa care deţine un autoturism Logan cu motor de 1,6 litri, va plăti o asigurare de 979 de lei pe an, faţă de 754 de lei cât plăteşte acum. Preţurile urcă în toată ţara.

Şi valoarea amenzilor creşte în 2015. De la 1 ianuarie, cea mai mică sumă pe care şoferii care încalcă regulile o vor plăti va fi de 195 de lei, iar cea mai mare poate ajunge la 2.000 de lei. În ceea ce priveşte persoanele juridice care încalcă legea, acestea vor plăti între 2.000 de lei şi 9700 de lei.

Dacă nu semnalizaţi, riscaţi să plătiţi o amendă ce poate ajunge şi la 292 de lei, iar dacă nu respectaţi indicatoarele sau marcajele o să fiţi obligaţi să scoateţi din buzunar aproape 500 de lei, în funcţie de gravitatea abaterii. Amenzile cresc pentru că, de la anul, salariul minim ajunge la 975 lei.

Este însă doar primul val, pentru că de la 1 iulie 2015 punctul de amendă se va mări din nou, salariul minim ajungând atunci la 1050 de lei.

Sursa: Digi 24