Era absolut logic să se întâmple asta, butoiul cu pulbere pe care stă Siria în acest moment fiind foarte aproape de explozie. Pentru a evita tragedii în care să fie implicaţi români, Ministerul Afacerilor Externe a făcut apel către românii din Siria, câţi mai sunt, să vină acasă rapid.

"Având în vedere că situaţia de pe întreg teritoriul Siriei a cunoscut o deteriorare majoră în ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care se mai află în această ţară să o părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale", atenţionează MAE, a anunţat agerpres. 
Diplomaţia română explică faptul că forţele înarmate ale opoziţiei sunt concentrate în zone aglomerate şi dens populate. 
"În acţiunea de reprimare, forţele guvernamentale utilizează inclusiv armament greu şi aviaţie militară. Pe fondul deteriorării accelerate a situaţiei, pe linie de securitate, există temeri legate de posibilitatea declanşării unor violenţe extreme, de amploare mai mare decât cele care au avut loc la Homs, Hama şi Alep", avertizează MAE.